Història del meu colomar

Recreació del món d’Isaak Bàbel. Narra, en forma de contes, la seva primera infantesa a la Rússia Imperial, després la Primera Revolució i finalment explica el seu paper en aquesta Primera Revolució.

Un conjunt de relats, magistralment escrits, que ens permeten conèixer l’incipient món soviètic, rus i jueu en el que va viure Bàbel.

Irònic amb l’època, narra situacions amb humor agredolç, de vegades còmiques i d’altres molt dures. Algunes imatges són molt colpidores.

Molt ben escrit i molt ben traduït directament del rus al català. Hi ha frases que són pura poesia. M’encanta quan a un dels contes li donen per revisar una traducció de Maupassant, i quan la torna corregida la traductora li pregunta, com ho ha fet? i ell diu:

“Llavors em vaig posar a parlar de l’estil, de l’exèrcit de les paraules, un exèrcit en què funciona tota mena d’armament. No hi ha acer que penetri al cor humà d’una manera més gèlida que un punt col.locat a temps. Ella m’escoltava amb el cap torçat i entreobria els llavis pintats. Un raig negre li brillava als cabells lacats, ben allisats i separats per una clenxa. Les cames, esmaltades per les mitges, de panxells ferms i tendres, se li van separar damunt de la catifa”.

M’ha semblat un llibre extraordinari.

2 comentarios en “Història del meu colomar

  1. Malgrat que no sóc un gran lector de contes i salvant els meus prejudicis, tenint en compte la teva crítica i donat que l’època dels escrits, últimamentm’interessa, em venen moltes ganes de llegir a aquest autor. Que d’altra banda el desconec per complert.
    visca la lectura!!
    pts

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s